Kinoa suitsulõhe ja avokaadoga

Kinoa suitsulõhe ja avokaadoga

Mõnus ja kevadine ning igati tervislik variant kinoa nautimiseks. Soovin ilusat kevadet!

Kinoa (ik quinoa, ld k Chenopodium quinoa) ehk Tšiili hanemalts, mida nimetatakse ka „taimetoitlaste kaaviariks“ ja „inkade kullaks“, pärineb Ecuadori, Boliivia, Kolumbia ja Peruu Andide piirkonnast. Inkad ja asteegid kasvatasid „kõigi seemnete ema”, nagu nad seda taime ise nimetasid, toiduks juba ligikaudu 4000 aastat e.Kr.

Retsept
Koostis:
-150 g kinoad
-puljongit (soovi korral)
-väike punt värsket tilli
-peotäis peenelt hakitud peterselli ja rohelist sibulat (soovi korral)
-2 küpset avokaadot
-150-200 g suitsulõhet
-poole sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
-extra virgin oliiviõli (soovi korral)
-soola, värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

-Keeda kinoa vastavalt pakendi juhistele kas puljongis või vees pehmeks (kulub umbes 15 minutit).
-Pärast keetmist võid jätta kinoa veel natukeseks (ligikaudu 10 minutiks) kaane alla seisma.
-Maitsesta soolaga ja sega sisse hakitud till, soovi korral ka petersell ja roheline sibul.
-Lõika suitsulõhe ribadeks ja avokaado meelepärasteks tükkideks või viiludeks.
-Pigista avokaadole sidrunimahla
-Sega kõik komponendid koos peenelt riivitud sidrunikoorega kinoa hulka ja piserda soovi korral peale oliiviõli.
-Jahvata peale musta pipart.

MYBODY preemia Sinu kehale!

Allikas: siljafoodparis.blogspot.com

Kommentaarid

kommentaari