Mandlipiim ja mandlijahu

Mandlipiim ja mandlijahu

Vahest tuleb pea tööle panna seda eriti siis, kui saan ootamatult teada, et pean vähemalt kaks nädalat piimata läbi ajama. Mandlipiima – mida müüakse peamiselt ökopoodides. proovisin valmistada seda ise ja minu suureks üllatuseks oli seda väga lihtne valmistada. Lisaks sai veel päris arvestatava koguse mandlijahu, mida muidu tuleb poest kalli raha eest osta – nii et kasud igati sees. Mandlid soovitan siiski osta ökopoest, sest siis on teada, et valmiv mandlipiim on võimalikult kvaliteetne.

Retsept
Koostis:  (valmib u 0.7 liitrit)
-200 g mandleid
-6-7 dl vett
-2 tl mett
-1 tl vaniljeekstrakti

Valmistamine
-Kata mandlid veega ning leota umbes 12-16 tundi.
-Järgmisel päeval loputa mandlid puhta veega üle. Vala peale peaaegu kuum vesi, lase seista 2-3 minutit. Koori mandlid kas puhta köögirätikuga hõõrudes või eemalda koored käsitsi.
-Vala mandlid blenderisse, lisa pool retseptis antud vee kogusest ning blenderda paar minutit, kuni saavutad ühtlase valge vedeliku.
-Kurna läbi mitmekordse marli või sõelda. Maitsesta mee ja vaniljeekstraktiga või muu meelepärasega.
-Säilita külmkapis.

Mandlijahu:
-Mandlijahu valmistamiseks määri mandlipiima kurnamisel järele jäänud mandlimass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kuivata 80C ahjus aeg-ajalt segades kuni mass on täielikult kuiv. See võib olenevalt ahjust võtta 20 minutit kuni tund.

MYBODY preemia Sinu kehale!

Allikas: crystels.blogspot.com

Kommentaarid

kommentaari