0 arvamust  |  Lisa arvamus
Tootja: SELF
Mudel: Vitamiinid ja mineraalid
Toode annab 0 boonusraha
Saadavus: Laos
9.90€ 14.90€

SELF Vitamin D on toidulisand, mis parandab immunsüsteemi ja lihaste funktsioone. D-vitamiin on tuntud kui tervete luude vitamiin, mis tagab kaltsiumi ja fosfori normaalse imendumise peensoolest, mille tulemusena moodustuvad tugevad luud ning hambad. Luud muutuvad tugevamaks ja tihedamaks kuni 30. eluaastani, pärast seda algab tasapisi luude hõrenemine ja ka siis on väga oluline omastada piisavalt D-vitamiini.

Viimase 15-aasta teadusuuringute tulemuste valguses vaadeldakse D-vitamiini kui hormooni, millel on oluliselt laiem mõju, sest paljude rakkude membraanidel on D-vitamiini retseptorid. D-vitamiini madalat taset seostatakse suurema riskiga haigestuda pahaloomulistesse kasvajatesse, diabeeti, südamehaigustesse, tuberkuloosi ja teistesse infektsioonihaigustesse. D-vitamiin mõjutab immuunsüsteemi ja lihaste funktsioone, tugevdab lihaseid, parandab koordinatsiooni ning vähendab kukkumiste ohtu. Näiteks Soomes on I tüübi diabeeti haigestumine väga suur ja uuringud näitavad, et piisav D-vitamiini kogus raseduse ajal vähendab suhkurtõve levikut. Teised uuringud on näidanud, et D-vitamiin võib tõsta insuliini aktiivsust II tüübi diabeetikutel.

D-vitamiini vaegusest võivad märku anda luuvalud, lihaste nõrkus ja sage kukkumine, kuid vaegus võib esineda ka igasuguste sümptomiteta. Parim viis selle avastamiseks on D-vitamiini sisalduse määramine veres.

D-vitamiini annustamise soovitused Eestis

Eestis kehtivate toitumissoovituste kohaselt vajavad enim D-vitamiini kuni kaheaastased lapsed, rasedad naised ja rinnaga toitvad emad ning üle 60-aastased, kellel soovitatakse vajaliku koguse D-vitamiini saamiseks tarbida toidulisandit (25 µg). Ohutu D-vitamiini tarbimise ülempiir on kuni üheaastastel lastel 25 µg, kuni kümneaastastel 50 µg ja täiskasvanutel 100 µg. Soomes soovitatakse tarbida D-vitamiini toidulisandina aasta läbi ka 2–18-aastastel (7,5 μg ) ja üle 60-aastastel (20 μg ).

  • Oluline luude ja hammaste arenguks
  • Aitab imenduda kaltsiumil
  • Toetab südametööd ja närvisüsteemi
  • Tugevdab immuunsust

Kasutamine

1 tablett päevas koos hommikusöögiga

Kellele sobib?

Kõigile, kellel on D-vitamiini puudus, eriti päiksevaesel perioodil. 

Pakend: 100 tabletti 

SELF Vitamin D 1 tablett
Vitamiin D3 50µg (2000IU)
Koostis: D3 vitamiin, taimne kapsel, stabilisaator E460 E572 E551

Hoiatus: toode ei ole sobilik lastele, rasedatele ja rinnaga toitvatele naistele. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Ei ole mõeldud asendama mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist. Ärge ületage soovituslikku päevast kogust! Hoida kuivas, temperatuuril alla 25ºC. Hoida külmumise eest. Pärast avamist tarbida 5 kuu jooksul.Parim enne: vaata pakendilt. Maaletooja MyBody OÜ, Tondi 84, Tallinn, 11316, Harjumaa. Tel: +372 523 1960, e-mail info@mybody.ee. Päritolumaa: Rootsi.

Konsultatsioon

  • Oled oodatud tasuta konsultatsioonile MYBODY Audentese kauplusesse,
  • Asukoht: Audentese Spordikeskus, Tondi 84.
  • Telefon EST/RUS/ENG +372 523 1960
  • Telefon EST/ENG +372 56 458 688
  • info@mybody.ee
  • www.facebook.com/mybody.ee

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud!